Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Отново вандалска атака срещу градския транспорт

images (3)След стрелба с въздушна пушка по автобус на градския транспорт преди два дни, снощи около 19.30 ч. в Пето Районно управление „Полиция“- Бургас е получено съобщение за инцидент с тролейбус на фирма „Бургас бус“ ЕООД, движещ се по маршрут № Т – 2. Инцидентът е възникнал на бул. „Демокрация“ до бл. 128 в ж.к. „Лазур“, при който вероятно от камък е нанесена щета по металната част на тролея.

По данни на 39 годишния шофьор, в близост до спирката на бл. 128 в ж.к. „Лазур“ чул шум от удар по външната част на купето и спрял да провери. Според него материалната щета е предизвикана от стрелба с флоберова пушка, но при извършеното щателно обследване на тролейбуса от специалист от Базовата научно-техническа лаборатория, по безспорен начин е установено, че няма данни за стрелба с огнестрелно или пневматично оръжие. Най-вероятно щетата  е нанесена вследствие на силен удар с твърд предмет с неправилна форма / възможно е и да е камък/ , като не може да се определи точната  посока от която е дошъл.

По отношение на инцидента с автобус на фирма „Бургас бус“ ЕООД, движещ се по маршрут № 12 А, осъществен в района на пътната отсечка след ул. „Богориди“ в посока ж.п. гарата, при който след изстрели с въздушна пушка бяха счупени едното от двете стъкла на втората врата и стъклото, разположено непосредствено след третата врата на автобуса, все още продължават действията на полицейските служители от Първо Районно управление „Полиция“ – Бургас, целящи да установят самоличността на извършителя на деянието. Служителите на реда преминават сградите, разположени от дясната страна на пътната отсечка, като конкретизират местонахождението на всеки един от обитателите им по време на инцидента.

 

Теми: Горещо