Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Несебърският бос Митьо Очите ще се вози в „Бугати“ за 4 млн. лв.

БугатиДимитър Желязлков -Очите за пореден път удари конкуренцията в земята. Несебърският бос си е поръчал директно от френския производител „Бугати Отомобил“ най-скъпата кола в света – „Бугати Вейрон супер спорт“, за която ще брои над 2 млн. евро. За да бъде самотен на върха, баровецът ще се радва на уникален, изцяло позлатен вариант на спортния звяр, научи сензационно вестник „Всеки ден“.
До момента с титлата за най-яка кола се кичеше бившият бос на боклука Румен Гайтански – Вълка, който също притежава „Бугати Вейрон“, макар и в по-семпла версия – „само“ 1,2 млн. евро. Страшилището от Несебър обаче остава едноличен водач в негласната надпревара кой е с по-по-най автомобил в подземния свят. Според информацията Димитър Желязков вече е дал заявката си с конкретни изисквания в централата на производителя в град Молсхайм.
Проверка на „Всеки ден“ показа, че 4-те милиона лева, с които ще олекне Желязков за супер возилото, са най-малкият му проблем. Харчовете около извънземната кола започват едва след покупката. Свръх машината, която със своите 1200 конски сили ускорява до 100 км/час за по-малко от три секунди, се нуждае от специални гуми „Мишелин“ PAX. Те не могат да бъдат сложени на друга кола, защото на планетата няма автомобил с толкова големи джанти. Френската компания е създала тази серия гуми специално за „Бугати Вейрон супер спорт“.
Другото интересно е, че комплектът, който струва $17 000, може да бъде сменен само във Франция срещу „скромните“ 70 хил. долара. Ако прибавим и повече от солената цена на джантите – 120 хил. долара, които се сменят на всеки четвърти изпилен комплект гуми, разбираме какви чудовищни разходи очакват Димитър Желязков.
За да шокира тотално нафукания елит от ъндърграунда, Очите е поискал свръхзвуковото „Бугати“ да бъде позлатено отвсякъде. Отделно колата ще бъде подсигурена с най-модерните защитни системи – стъклата на колата ще издържат дори и удар от гранатомет. Стана ясно и друго – топ поръчката, каквато френският производител скоро не бил получавал, ще бъде изпълнена специално за боса в рамките на половин година. Обикновено направата на супер возилото отнема около година.
Източник:Всеки ден

Теми: Горещо, Несебър