Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

„Меден рудник“ празнува с музика и борби

thumb_ce47d09da8fed420d965e3b425a72a69Най-големият комплекс на Бургас – „Меден рудник“, отбелязва своя празник този уикенд с богата програма.
Тържествата започват в събота, 17 септември, с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на първите заселници. Тя се намира в двора на ОУ „Найден Геров“, а церемонията започва в 15:30 часа.
От 16:00 часа стартира богатата фолклорна програма, посветена на празника. Концертът е под надслов „Фолклорно надпяване и надиграване“ и ще се проведе на паркинга пред блок 128 в „Меден рудник“. Мястото се намира до новия парк зад ОУ „Найден Геров“, който Община Бургас изгради в междублоковото пространство. В надпяването ще се включат любителски състави от НЧ „Паисий Хилендарски – 1928“.
От същата сцена изпълнителите от ансамбъл „Странджа“ ще зарадват почитателите на народната музика с концерт, който започва в 17:00 часа
От 18:00 часа ритъма на веселието ще води ансамбъл „Стралджа“ с народните изпълнителки Катя Георгиева, Ваня Дженезова и гост-солистката Ваня Вълкова.
Празникът на „Меден рудник“ продължава в неделя с народни борби на същото място от 11:00 часа.
Организатори на тържествата са Община Бургас, Народно читалище „Паисий Хилендарски – 1928“ и инициативен граждански комитет.

Теми: Горещо