Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Коледните светлини в Средец грейват на 1 декември

koleda01

Коледната програма на Община Средец започва на 1 декември с Коледна работилница за най –малките. За трета поредна година в кабинета на кмета, децата от детските градини ще изработват коледни картички. Коледни работилници за малчуганите в сградата на общината ще има и на 7, 12,15 и 20 декември. Домакините от общинска администрация са подготвили приказен коледен декор и са осигурили всички необходими пособия и материали , с които децата да демонстрират своята сръчност и въображение.

Светлините на коледното дръвче на площад България ще грейнат на 1 декември в 17,00 часа. Дядо Коледа и неговата свита от приказни герои ще посрещнат малчуганите с вълшебни коледни късмети и много занимателни закачки и лакомства в коледното градче в центъра на града.

По традиция през декември Белобрадия старец ще гостува и на децата от детските градини в община Средец. Малчуганите от селата Дебелт, Загорци и Орлинци ще се срещнат с Дядо Коледа и неговата свита за да участват в Коледен празник със забавни спортни игри и викторини.

От 1ви до 20 декември в коледното градче на площад България ще се проведе Коледен фестивал и в него ще вземат участие фолклорни състави от Бургас, Поморие, община Камено, община Созопол. На 18 декември в салона на читалището в Средец ще бъде представен спектакълът „Анна Бижуто” на Читалище „Самообразование” гр. Приморско.
Коледна работилница, пощенска станция на Дядо Коледа , където малки и големи могат да пишат писма на Белобрадия старецб
гг и коледна анимация ще очаква децата в коледното градче от 1 до 20 декември.

На 20 декември в Трансграничен културен център за деца Дядо Коледа ще гостува на децата от Център за настаняване от семеен тип, Център за обществена подкрепа и Дневен център за деца с увреждания.
В Трансграничен културен център за деца е разположен Коледен декор. Той беше използван за заснемане на поздравителната коледна картичка на Община Средец. Коледният декор ще остане в фоайето на сградата до 31 декември и всеки, който желае може сам да направи своята безплатна коледна фотосесия.

През декември с празничен концерт „ Коледни звънчета” ФФ „Алени божурчета”, Златка Ставрева, Атанас Иванов и Пламен Янев ще гостуват на пенсионерските клубове в селата Светлина, Зорница, Факия и Дюлево.

На 18 декември в Кулинарен конкурс – „Празнична трапеза от Коледа до Васильов ден” в Трансграничен културен център за деца сили ще премерят най- добрите кулинари в Общината. Ще бъдат обявявени и победителите в Конкурса за най – красива коледна украса . На 20 декември/ сряда/Игнажден в НЧ “Пробуда – 1897“ гр. Средец от 18.00ч.празничен коледен концерт- „Чуй камбаните звънят- Коледа е вън! ще зарадва почитателите на фолклора.

Теми: Горещо, Средец