Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Задържаха мъж, „снабдявал“ се с гориво директно от петролопровд

полицияПолицаи задържаха мъж с току-що източено гориво от петролопровод на „Лукойл“. На 19.02. около 15.10 ч. в бургаския комплекс „Меден Рудник“, на пътя между цех за месни изделия „Пролет“ и хлебозавода, служители от бургаската жандармерия задържали лек автомобил „Опел Астра“, с бургаска регистрация, управляван от 53 годишния И.К. от Бургас. В багажното отделение жандармеристите открили 24 пластмасови туби с вместимост от по 10 литра и 2 пластмасови туби с вместимост от по 5 литра, пълни с течност с мирис на петролен продукт.

В резултат на полицейските действия, предприети от служителите на Четвърто Районно управление „Полиция“ – Бургас е констатирано, че служители от охранителна фирма „ЛУКОМА“, охраняваща петролопровода на фирма „ЛУКОЙЛ Нефтохим“ АД, установили че от продуктопровода на фирмата се извършва кражба на гориво. В изоставен вилен имот, разположен в непосредствена близост до тухлен зид на съседен имот с масивна двуетажна сграда, намиращ се в района между местностите „Райкова къща“ и „Кален бурун“, е открит изведен кран. При извършения оглед в близост до намерения кран, на около 20 см. височина в зида е открит отвор, затворен с паве, водещ в двора на съседния имот с масивната вила, от който вероятно е извършвано източването на горивото.

И.К. е задържан за срок от 24 часа. Задържано е и второ лице, собственик на масивната вила, като се установява съпричността му към извършеното източване на гориво. Работата по изясняване на фактическа обстановка продължава от служители на Четвърто Районно управление „Полиция“ – Бургас.

Теми: Горещо