Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

В събота и неделя Бургас е домакин на Европейско първенство по триатлон

DSC_0049Тази година най-голямото континентално състезание по триатлон ще се проведе в Бургас. Градът заслужи домакинство на Европейско първенство на първо място с перфектните условия за практикуване на този спорт, които предлага – уютният морски залив, развита велосипедна инфраструктура и удобни алеи за тичане.

Състезанието ще се проведе в два дни, събота и неделя. Старт/финалът ще е близо до културен център „Морско казино“. Официалното откриване, в присъствието на заявилите участие над 250 атлети, ще бъде в петък от 17.00 часа на открита сцена „Охлюва“. Организатори на Европейското първенство са Българска федерация по триатлон /www.bgtriathlon.org/ и Община Бургас.

Участниците ще трябва да преплуват 1500 метра /в морето край Моста/, да изминат с колело 40 километра, а за финал да пробягат 10 километра по крайморската алея и в Морската градина.

Основното състезание е Европейското първенство по триатлон за мъже и жени, но едновременно с него в Бургас ще се проведе Европейска купа за младежи и девойки до 19 години, международно състезание за деца, както и отворен старт за аматьори.

 

Програма

 

Събота

08.30 часа – Старт на Европейска купа /ЕК/ за младежи

11.30 часа – Старт на Европейско първенство /ЕП/ за жени

14.00 часа – Старт на ЕК за девойки

17.00 часа – Старт на ЕП за мъже

 

Неделя

08.30 часа – Старт на международно състезание за деца 12 – 15 години

12.00 часа – Старт на отборно състезание за мъже и жени – всяка нация се представя от две жени и двама мъже. Участват 12 отбора.

14.00 часа – Отворен старт за аматьори.

 

Важно! – единствената дисциплина, която ще излезе извън Морската градина и ще наруши за кратко нормалния ритъм на автомобилното движение, е колоезденето. Стартът му ще е от „Гъбката“ – бул. „Демокрация“ – посока ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“, пресичане на жп прелез, бул. „Димитър Димов“ – до кръстовището с бул. „Никола Петков“ и обратно към „Гъбката“. За осигуряване на безопасно протичане на състезанието, на 18-19 юни ще бъде затворена за движение ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ – от „LIFE hospital“ в к-с „Изгрев“ до „Гъбката“ в Морската градина. По едно платно за движение ще бъде отворено до хотел „Фаворит“ в посока РУМ „Велека“, до новия светофар за к-с „Зорница“ и до бензиностанция „Шел“ – пресечката за МБАЛ.

Нека и пешеходците да не влизат в оформените коридори за тичане и за достъп на състезателите към плажа.

Теми: Горещо