Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Баба Марта закичи служителите на Община Приморско

zam.kmeta Zaharina Nedelcheva s decata ot SOU N. VapcarovБаба Марта закичи с красиви, ръчно изработени мартеници кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов и неговите служители.

По традиция и тази година жените от Пенсионерски клуб „Морска звезда“ посетиха кабинета на кмета и го зарадваха с красиви мартеници. Преоблечени с носии, носещи духа на празника, жените от третата възраст му пожелаха много здраве и успехи през цялата година.

Градоначалникът бе посетен и от възпитаниците на СОУ „Н. Вапцаров“, които носеха пълна кошница с разнообразни мартеници. Стихотворение за Баба Марта беше част от програмата на децата, които след изпълненията си обиколиха стаите в Общината, за да закичат и служителите.

С оригинална ръчно изработена мартеница беше закичена и зам. -кмета Захарина Неделчева, която върна жеста на децата и също им дари мартенски символи.

Цяла седмица в сградата на Общината цари празнично настроение, след като отвори врати мартенската арт работилница. В нея малки и големи имаха възможността да развихрят фантазиите си и да сътворят уникални образци. Уъркшоп за мартеници отвори врати и в Ясна поляна, Писменово и Ново Паничарево, където се събраха десетки желаещи да изработят свои мартеници. На всеки, който срещнеше затруднение или му трябваше съвет как да сътвори уникалния си пролетен символ, помагаше Мария Кръстева – ръководител на кръжока по приложни изкуства в Приморско.

Germanov s  jenite ot PK Morska zvezda

 

 

Теми: Горещо, Приморско