Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

273 литра незаконен алкохол иззеха от заведения в Слънчев бряг

Алкохол73 литра незаконен алкохол на стойност 6000 лева е иззет от питейни заведения в Слънчев бряг, съобщават от ОД на МВР-Бургас. На 12 август служители от група „Икономическа полиция“ при Районно управление – Несебър извършили полицейска проверка в хотелски комплекс, разположен в Слънчев бряг-изток относно доставката, съхранението и наличностите на предлаганите алкохолни напитки. Установено е, че комплекса се управлява от 48 годишната руска гражданка със статут на постоянно пребиваващ чужденец с инициали Е.Т. В хода на проверката в питейните заведения / ресторант, лоби бар и прилежащи към комплекса складови площи/ е открит високоградусен алкохол от различни видове в пластмасови туби с вместимост 10 литра и голямо количество алкохолни напитки с изтекъл срок на бандерола/ деяния, представляващи нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове/. За случая е уведомена Бургаската митница. Иззети са :
– 21 пластмасови туби с вместимост 10 литра наливен алкохол / водка, джин, ром, коняк, мастика и мента/ с общо количество 187 литра
– 97 бутилки различни видове алкохол с изтекъл срок на бандерола с общо количество 86 литра.
Общото количество иззет алкохол е в размер на 273 литра. Предстои извършването на експертизи и налагане на административен акт за две нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция за установените нарушенията е в размер до 6 000 лева.

Теми: Водеща, Несебър