Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Посрещаме Великден с богата концертна програма

thumb_85ee303e26ecdc6983af72b461f69891Бургазлии ще посрещнат големия християнски празник Възкресение Христово с богата и разнообразна концертна програма. Голяма част от проявите са организирани от бургаските читалища.

Първият концерт – „Ой, Лазаре, Цветница иде…“, ще бъде на 22 април /петък/ от 11.00 часа в парка в к-с „Славейков“. Негов организатор е читалище „Пенчо Славейков 1983“. В програмата ще вземат участие танцов състав „Страшимирче“ към ОУ „Антон Страшимиров“ с ръководител Маргарита Колева, ученици от Начално базово училище „Михаил Лъкатник“, деца от детските и учебни заведения в комплекса, и вокална група „Чаровна възраст“ към пенсионерски клуб „Дълголетие“.

В неделя /24 април/ от 11.30 часа на площад „Тройката“ жителите и гостите на града ще могат да се насладят на фолклорния концерт „Пъстра Цветница“ с участието на Жечка Сланинкова, ПФА „Никола Гинов“, танцов състав „Младост“ и фолклорна формация „Чинките“ при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1985“. Децата от арт школа към читалището ще участват в работилници за изработка на цветя, свещи, великденски яйца и венци. Ще има и базар с предварително изработени празнични украшения и сувенири на децата от ОДЗ „Надежда“, ОУ „Елин Пелин“, СОУ „Константин Петканов“, и СОУ „Петко Росен“.

В същия ден от 11.00 часа на открита сцена „Охлюва“ състави от пенсионерските клубове в Бургас ще поздравят своите съграждани, а пред Летния театър в 11.30 часа ще започне концерт на Бургаски духов оркестър.

Празничен концерт по случай Цветница ще има и в най-големия жилищен комплекс на града „Меден рудник“. Той ще бъде на 24 април /неделя/ от 11.00 часа до параклис „Св. Димитър“. Негов организатор е читалище „Паисий Хилендарски“. Участници в него ще бъдат детска фолклорна формация „Звъника“, детска школа по гайда към НЧ „Паисий Хилендарски“, танцов ансамбъл „Зорница“ със солист Стоян Ганчев и ръководител Николай Парушев, фолклорен танцов клуб „Пламък“ и дамска певческа група „Орхидея“ към пенсионерски клуб „Демокрация“. За децата ще има изнесени работилнички за изработка на красиви хартиени сувенири, посветени на големия християнски празник Възкресение Христово.

Празнични концерти ще има и на самия Великден – 1 май /неделя/.  От 11.00 часа в парк „Изгрев“ танцов ансамбъл „Звездички“ от ОУ „Климент Охридски“ ще представи спектакъла „Великденско настроение“. В концерта ще вземе участие и хор „Изгревски славей“ към пенсионерски клуб „Изгрев“ с ръководител Стойко Василев. Организатор на проявата е местното читалище „Изгрев 1909“.

Пак от 11.00 часа пред храм „Св.Иван Рилски“ читалище „Асен Златаров 1940“ ще зарадва бургазлии с концерт „Великденски послания“. Участие ще вземат народен хор „Трепетлика“, детска фолклорна група „Шарени гайтани“ с ръководител Пепа Запрянова, вокална група за стари градски песни „Ретро – Бургас“ с художествен ръководител Александър Перпериев и танцов клуб „Миладина“ с ръководител Цветана Цъгова.

От 11.30 часа в Експо център „Флора“ любителите на класическата музика ще могат да се насладят на виртуозните изпълнения на Бургаски духов оркестър, а от 12.00 часа пенсионерските клубове в града ще представят „Великденски концерт“ на открита сцена „Охлюва“.

Теми: Водеща