Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Започва обновяването на още две бургаски училища

thumb_5d3090e95d32a7ce85273f86bcfff41b (1)Двете бургаски училища СОУ „Йордан Йовков“ и СОУ „Епископ Константин Преславски“ ще посрещнат новата учебна година санирани и обновени.
СОУ „Йордан Йовков“ е построено през 1977 година, а СОУ „Епископ Константин Преславски“ приема първите си ученици през 1982 година. Състоянието на сградите в момента не е добро, което води до по-големи разходи за отопление през студените месеци. С ремонтните работи завършва обновителният цикъл на общинските училища в града.
Повишаването на енергийната ефективност на СОУ „Йордан Йовков“ предвижда поставянето на топлинна изолация на външните стени и покрива. Старата дограма ще бъде подменена с нови профили, които ще намалят разходите за енергия. Ефективността на абонатната станция ще бъде подобрена, като се направят настройки на автоматичната й система.
Върху сградата на СОУ „Епископ Константин Преславски“ също ще бъде поставена топлинна изолация по външните стени и покрива.  Предвижда се още подмяна на дограмата с енергоспестяващи профили. Част от старите тръби на парното ще бъдат премахнати. Ефективността на отоплителната система ще бъде повишена чрез поставянето на изолация на топлопроводите и радиаторите.
Предвижда се още монтаж на термостатични радиаторни вентили и на автоматизирана система за управление на отоплението и снабдяването с битова гореща вода.
Очаква се строително-монтажните работи да започнат през лятото, когато децата са във ваканция.

Теми: Водеща