Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Задържаха поръчителя и багеристите, унищожили дюните на Смокиня

ДюниТрима души са задържани за унищожаването на защитените дюни до къмпинг Смокиня, за което съобщи музикантът Васил Гюров, публикувал снимки от мястото. „Установена е самоличността на багеристите. Те са обяснили, че са наети от трето лице. Така е задържан и поръчителят“, съобщи тази сутрин на живо в ефира на Нова телевизия Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Тя уточни, че поръчителят е от Бургас, но отказа да съобщи неговата самоличност. Той отричал да има нещо общо, въпреки че извършителите – мъже от местно село, хванати на място на дюните, разказали, че той им е платил, за да го направят. „Те са обяснили, че са наети от трето лице. Получили са 1000 лева за услугата. А лицето твърди, че е собственик на имота, в които са осъществени действията, но не ги е наемал. Налице са противоречия в техните твърдения. Твърди, че не е знаел, че някой е извършвал тези действия, което за нас е доста нелогично на този етап“, каза още Арнаудова.

По думите й категорично се касае за разрушаване на дюни. „Това е за нас защитена територия, а унищожаването й представлява престъпление от общ характер. Стартирано е наказателно производство“, заяви тя, като уточни, че тримата са задържани за 24 часа.

Говорителката на Сотир Цацаров подчерта, че е намерен и багерът, който е бил укрит в района. Междувременно концесионерът на плажа коментира в живо включване от там, че няма представа кой е извършил посегателството. Той увери, че на 6 януари – Богоявление, всичко с дюните било наред.

Теми: Водеща