Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Детски концерт и изложба, нов пенсионерски клуб в Камено за 1-ви март

Възрастните хора от града посрещнаха щастливи депутатите от ГЕРБ от 43-тото НС Димитър Бойчев и Диана Йорданова, както и екс. министъра на околната среда и водите Ивелина Василева

IMG_20170301_112213

Камено посрещна Баба Марта с концерт на най-малките жители на общината. Малчуганите от ДГ „Слънце” бяха подготвили рецитал и песни съвместно със своите възпитатели. Официални гости на събитието бяха кметът Жельо Вардунски и председателят на ОС Радослав Балтаджиев.  Двуметрови Пижо и Пенда пък украсиха входа на общината.

Днешният ден бе белязан и с друго важно събитие – дългоочакваното откриване на Пенсионерския клуб. Възрастните хора посрещнаха щастливи депутатите от ГЕРБ от 43-тото НС Димитър Бойчев и Диана Йорданова, както и екс. министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Лентата на новата придобивка за града отразяха кметът Вардунски и неговите заместници Георги Георгиев и Димитър Петров. Откриването на пенсионерския клуб продължи с водосвет за здраве, песни и хора.

Днес също така учениците от СУ „Христо Ботев” постиха гостуващата изложба на Регионалния исторически музей – Бургас в читалище „Просвета – 1927 г.” по повод Освобождението на България.  Експозицията  е на тема  „ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БУРГАСКИЯ КРАЙ, ПРИНОСЪТ НА ФАМИЛИЯ ЛЕРМОНТОВИ В РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА БУРГАС ПРЕЗ 1878 Г.” Историкът Владимир Анигностов разказа пред най-малките ученици пътя към Освободителния процес на нашия регион. Изложбата ще продължи до 7 март.

В читалището също така вече са изложени творбите на едни от най-активните ученици СУ „Христо Ботев”, които са част от конкурса за 3-ти март на тема „Аз съм българче! Аз обичам Камено!”

IMG_20170301_114013

 

Теми: Водеща, Камено