Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Над 300 деца и младежи от Европа се събират в Слънчев бряг за фестивал на изкуствата

фестивалСлънчев бряг ще бъде домакин на фестивала на изкуствата за деца и младежи „Ние – 21-ви век“, който ще се състои от 23 до 27 август в курортния комплекс. Фестивалът е един от най-старите на Балканския полуостров, като първото му издание е през 1994 година. От тогава до сега в него са участвали над 10 000 деца и младежи от над 30 държави.

Тази година за участие във фестивала в Слънчев бряг ще пристигнат повече от 300 талантливи млади хора на възраст от 5 до 25 години от над 10 държави. Те ще се състезават в различни конкурсни категории, сред които: за най-добра песен от солисти, вокални групи и хорове; за най-добър танц; за най-добро изпълнение на оркестър.

Участието в „Ние – 21-ви век“ е дало тласък за развитието на таланти като руската звезда Дима Билан, който през 2008 година спечели конкурса „Евровизия“, както и на вокална група „Непоседи“ от Русия, която има изпълнения на една сцена с Лучано Павароти, Сара Брайтман, Пинк и Кайли Миноуг.

Фестивалът ще започне с концерт на 23 август, като на откриването на „Ние – 21-ви век“ са поканени областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и кметът на Несебър Николай Димитров. Галаконцертът за закриването на фестивала е предвиден за 27 август, като негови специални гости ще бъдат младият реге изпълнител Джами Ют (Цветелин Грудански) и бийтбоксърът SkilleR (Александър Деянов).

„Ние – 21-ви век“ е под патронажа на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, а Българската национална телевизия е официален медиен партньор на фестивала.

Теми: Архив